Ministerul Educatiei Nationale
Colegiul National ''Petru Rares''
Motoare Termice
De ce motoare termice?
Sectiunea privind metodologia de cercetare imi permite sa motivez alegerea temei de cercetare, sa va prezint sursele bibliografice principale pe care se bazeaza aceasta si nu in ultimul rand sa descriu pasii pe care ii voi urma in scrierea lucrarii de atestat care vor reprezenta un ghid pentru o cercetare de calitate.
Tema aleasa este Motoare Termice in spatiul Uniunii Europene, in cadrul acesteia va fi abordata si desfasurarea activitatii de lobbying in Romania, prin studiul de caz ales care va fi unul comparativ, intre cele doua regiuni de dezvoltare regionala din Romania care isi desfasoara activitatea in inima Europei, la Bruxelles, Regiunea Centru si Regiunea Nord-Est stabilind importanta si necesitatea acestora.
Am ales aceasta tema datorita interesului meu asupra Motoarelor si dezvoltarea acestora in timp de atatia ani.
Cunostiinta Generala
Motoarele termice sunt dispozitive care transforma caldura primita in lucru mecanic (motoare termice) ,fie lucrul mecanic in caldura (masini frigorifice).
Un motor termic lucrează pe baza unui ciclu termodinamic realizat cu ajutorul unui fluid.
Întrucât, conform principiul al doilea al termodinamici, entropia unui sistem nu poate decât să crească, doar o parte a căldurii preluate de la sursa de căldură (numită È™i sursa caldă) este transformată în lucru mecanic. Restul de căldură este transferat unui sistem cu temperatura mai mică, numit sursă rece.
Motorul diesel este un motor cu ardere internă în care combustibilul se aprinde datorită temperaturii ridicate create de comprimarea aerului necesar arderii, È™i nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, aÈ™a cum ar fi bujia în cazul motorului cu aprindere prin scânteie.
Motorul diesel modern este o îmbinare a creaÈ›iilor a doi inventatori. În mare, rămâne fidel conceptului original al lui Rudolf Diesel, adică combustibilul este aprins prin comprimarea aerului din cilindru. Însă, aproape toate motoarele diesel de azi folosesc aÈ™a-numitul sistem de injecÈ›ie solidă, inventat de Herbert Akroyd Stuart, pentru motorul său cu cap incandescent (un motor cu aprindere prin comprimare care precedase motorul diesel, dar funcÈ›ionează oarecum diferit).
Lumea Evolueaza
CONTACT
Romania-Suceava-Dumbraveni